Lukuvinkki luovuudesta kiinnostuneelle

”…yhteys luontoon on yksi suurimmista luovuuden lähteistä. Tutkimukseen osallistuneet kertovat esimerkiksi, että oleskelu luonnossa auttoi heitä vahvistamaan omaa intuitiotansa sekä luomaan uusia ideoita ja ratkaisuja.”

Lappeenrannan yliopistossa on tänä vuonna tarkistettu Virpi Koskelan (FM) väitöskirja Tapping experiences of presence to connect people and organizational creativity. Väitöksessä käsitellään satojen suomalaisten kokemuksia läsnäolosta ja sen vaikutuksista yhteisöjen ja organisaatioiden luovuuteen.

Ja arvatkaapas mikä on väitöskirjan loppupäätelmä? Se on, että läsnäolon kokemukset lisäävät ihmisten ja organisaatioiden luovuutta sekä kestävämpää, aidompaa johtajuutta! Tämän olen huomannut itse jo käytännössä, mutta aina on kyllä upeaa saada lisää tutkittua tietoa tukemaan omia kokemuksia.

Väitöksessä käy ilmi muun muassa, että yhteys luontoon on yksi suurimmista luovuuden lähteistä. Tutkimukseen osallistuneet kertovat esimerkiksi, että oleskelu luonnossa auttoi heitä vahvistamaan omaa intuitiotansa sekä luomaan uusia ideoita ja ratkaisuja. Tutulta kuulostaa tämäkin!

Jos olet siis kiinnostunut tutkimuksesta luovuudesta ja läsnäolosta niin kannattaa tutustua Koskelan väitöskirjaan.

 

Transformative LAB:in perustaja Leena Vainio