Metodit

Transformative LABin koulutuksissa hyödynnetään HOT-työskentelyä, psykiatri Roberto Assagiolin psykosynteesi-teoriaa ja MIT:n Otto Scharmerin muutosvalmennusteoria, Theory U:ta.

Transformative LABin koulutuksen jälkeen osaan sijoittaa ajatukseni pienen välimatkan päähän ja kysyä, palvelevatko ne minua.  Jos eivät, niin sitten pystyn tekemään itse sen tietoisen päätöksen, että päästän irti ajatuksista, joista ei ole minulle hyötyä.

Opiskelijapalaute

 

Työtavat Transformative LABissa ovat hyvin käytännönläheisiä ja ne perustuvat valmennettavan omaan oivaltamiseen.

Joten tehdäänpä heti aluksi pieni harjoitus!

Tuo silmiesi eteen kaksi Post It-lappua, postikorttia tai muuta vastaavaa niin että koko näkökenttäsi peittyy. Mitä näkyy?

Ajatellaan, että paperilappuset, joita pidit silmiesi edessä ovat ajatuksia. Niitä risteilee jokaisen meidän mielessämme noin 60 000 päivässä ja jopa 80% niistä voi olla negatiivisia.

Millaista elämä on, kun joudumme koko ajan reagoimaan näihin sisällämme risteileviin ajatuksiin?

Nyt siirrä paperilappuset käsivarren mitan päähän silmistäsi. Mitä nyt näet?

Kun ymmärräme, että ajatukset ovat vain ajatuksia ja että kaikkia niitä -myös negatiivisia- voi tarkkailla käsivarren mitan päästä, voimme paremmin keskittyä siihen, mikä on olennaista ja tärkeää elämässämme. Samalla hyvinvointimme lisääntyy kun ymmärrämme paremmin omia tarpeitamme ja halujamme emmekä ole pelkästään ajatustemme vietävissä.